Menu

Subpages for Kurssit / Courses:

Kurssit / Courses

ALKAVAT KURSSIT tämän sivun oikeasta yläreunasta->

Tmi RÄHINÄ / kurssitarjonta / classes :   

PENTUKURSSI / PUPPY CLASS Tästä kaikki alkaa olit sitten koti- tai harrastuskoiran omistaja. Järjestämilläni pentukursseilla opetetaan jokaisen koiran perusasioita, kuten kontaktia, rauhoittumista, tottelevaisuusliikkeiden perusteita ( istu, maahan), luoksetuloa, kaunista hihnakäytöstä ja oikea-aikaista palkitsemista. Pentukurssilla korostetaan koiran omaa oivaltamista ja positiivista vahvistamista. Kurssi on tarkoitettu 2-6 kk ikäisille koirille, mutta ikäraja ei ole mitenkään ehdoton. Pentukursseja on tarjolla Espoossa ja Järvenpäässä. Pentukurssit alkavat yleensä kuukauden välein. Tällä kurssilla opit perusvalmiudet jatkaa eri koiraharrastusten harjoittelemista. This is where it all starts. Puppy class teaches contact, relaxing,  the basics of some obedience moves ( sit, down ), recall, leash training and reward timing with positive reinforcement. For puppies around the age of  2-6 months. There’s a puppy class starting every month.

X-TRAINING (5/10kerran kortilla, nonstop-kurssi) = yhdistelmä mm. koiratanssin, tokon, agilityn ja koiratemppujen perustaidoista. Paljon erilaisia kehonhallintatemppuja ja -liikkeitä, palkkaamistekniikkaa, vireystilan hallintaa, opettamistekniikkaa, houkuttimien häivyttämistä, motivointia, esteitä, tasapainottelua…. Kurssi soveltuu koiraharrastuslajien, erityisesti koiratanssin ja agilityn perusharjoittelukurssiksi. Tästä on hyvä jatkaa. Sopii myös motivaation kadottaneille koirille ja ohjaajille sekä vaikeasti koulutettaville koirille.  = combination of basic skills from musical dogsports, agility, obedience. Lots of body conrtol work and movements, rewarding techniques, un-luring, motivation, jumps, balance training…Suitable especially for beginners of freestyle, HTM, agility and for hard-to -train dogs and dogs+owners who have lost their training spirit.  

DOGGIE ZEN = KOIRIEN RENTOUTUSKURSSI / RELAXING Kurssilla opitaan erilaisia koiran rentouttamistapoja ja rentoudutaan itsekin. Kurssi sopii erityisesti hyperaktiivisille koirille ja niille, joiden on vaikea keskittyä tai rauhoittua. Doggie Zen on erinomainen jatko käytösterapialle ja suosittelenkin sitä usein asiakkailleni. Kurssilla käydään läpi Tellington Touch – menetelmä, rauhoittumisharjoituksia, keskittymistä ja pohditaan jokaisen koiran erityispiirteitä ja mahdollisia ongelmia yhdessä ja erikseen. Many ways to relax and concentrate for both dog and owner. Suitable for hyperactive dogs or dogs with concentration and relaxing problems. Doggie Zen is an excellent choice after behavioural therapy. This class teaches dog owners to use the Tellington Touch method.  

NAKSUTINKOULUTUS / CLICKER TRAINING Naksutinkoulutuksen alkeet teoriassa ja käytännössä. Kurssin tarkoituksena on antaa koiran omistajalle valmiudet toteuttaa naksutinkoulutusta oman koiransa kanssa. Opitaan kirjanpito ja muut naksutikoulutuksen perusasiat. Clicker training basics.

NÄYTTELYKURSSI/NÄYTTELYTREENIT / SHOW TRAINING Näyttelykurssilla opetellaan koiran rento ja luonnollinen esittäminen näyttelyssä. Kurssilla voidaan myös paneutua mahdollisiin ongelmiin, kuten tuomarin väistelyyn. Näyttelykurssi sopii kaikille koirille, koska harjoitukset tehdään yksilöllisesti riippumatta koiran tai omistajan näyttelykokemuksesta. Näyttelykursseja pidetään Järvenpäässä. Espoossa järjestetään muutaman kerran vuodessa suosittu pentujen näyttelykurssi ja vuoden ympäri on näyttelytreenejä erikseen ilmoitettavina aikoina. Teach your dog to perform in the show ring. Also problem solving: aggression towards judge, fear etc. All exercises are matched to the dog so this class is suitable for all kinds of show dogs.

KOIRATANSSI / MUSICAL DOGSPORT Koiratanssikurssilla harjoitellaan lajin perusliikkeitä ja tutustutaan musiikin käyttämiseen. Harjoituksia voidaan tehdä sekä freestyle että heelwork to music – lajeihin. Koiratanssista tuli virallinen SKL:n laji vuonna 2010, mutta myös epävirallisia kisoja järjestestetään. Koiratanssia on mahdollista treenata 30 min yksityisopetuksena tai sopimuksen mukaan. Kysy myös ryhmistä vapautuvia paikkoja. This class teaches freestyle moves and heelwork to music. Freestyle and HTM are since 2010 official sports in Finland. Both official and unofficial competitions are held.

ERIKOISKURSSI / RÄÄTÄLÖITY KURSSI SPECIAL CLASS Tämän kurssin aiheen voit itse keksiä tai pyytää erityisesti juuri sinun ryhmällesi sopivaa koulutusta. Esim. pentukurssi voidaan toteuttaa omalle ryhmällesi. Kasvattajat ja koirakerhot ovat tämän kurssimuodon tilaajia, mutta voit myös itse koota haluamasi 1-6 koirakon ryhmän. Näistä kursseista sovitaan yleensä hinta erikseen ja hinta / koirakko muodostuu ryhmän koon perusteella. Invent your own class or reserve for example puppy class for your own group ( 1-6 dogs ).

YLEISTÄ KURSSEISTA  / ABOUT CLASSES : Kurssit ovat tunnin mittaisia kerrallaan ja kurssikertoja on yleensä neljä (perättäisinä viikkoina ellei toisin mainita ). Espoon ja Järvenpään kurssit pidetään pääsääntöisesti sisällä. Kaikki kurssimaksut sisältävät arvonlisäveron 24 % ja joihinkin kursseihin kuuluu myös kirjallista materiaalia. Kurssimaksu kerätään käteisenä ensimmäisellä kurssikerralla, paitsi Järvenpäässä ovat kaikki maksutavat käytössä. One hour at the time and usually 4 times during following weeks. Järvenpää and Espoo classes are held inside. All fees include tax 24 % and certain classes include written material. The payment is due at the first session. Nonstop-kurssit toimivat 5 tai 10 kerran korttisysteemillä. Kurssiaika on vakio 1 krt / vko ja ilmoittautuneet voivat ostaa joko 5 tai 10 kerran kortin tai useampia. Nonstop-kurssilta voi pääsääntöisesti olla kortin voimassaoloaikana kolme kertaa pois tai osallistua sopimuksen mukaan, jos esim. vuorotyö tai lastenhoito estää osallistumisen joka viikko. Korttiin merkitään ostohetkellä viimeinen voimassaolopäivämäärä. 5 kerran kortti on voimassa 3 kk ja 10 kerran kortti 6 kk. Nonstop classes run every week and 5 or 10 time cards can be purchased. Kursseille mahtuu enimmillään 4-5 koiraa omistajineen (perheenjäsenet ovat tervetulleita), pienryhmäkursseille 4. Jos kurssi jää kesken koiran juoksuajan tai sairauden takia, voi käymättä jääneet kerrat korvata toisen kurssin yhteydessä. Asiasta pitää kuitenkin sopia etukäteen ja ilmoittaa poissaolosta heti kun syy ilmaantuu. Max 5 dogs / class ( + family members are welcome to join in ). If the dog gets sick or starts the heat another class sessions will be provided. Jos olet ilmoittautunut kurssille etkä yhtäkkiä voikaan osallistua, ilmoita siitä mahdollisimman nopeasti puhelimitse, koska kursseille on usein jonoa ja paikkasi voidaan antaa jollekin seuraavana jonossa olevalle. If you have to cancel, call / text as soon as possible. There’s usually someone waiting in line to attend.